jäsenkorjaus / mobilisointi

Lempeää vetreyttämistä – parempaa liikkuvuutta

Jäsenkorjaus/mobilisointi on lempeää ja kivutonta koko kehon vetreytystä. Sen tavoitteena on parantaa nivelten, lihasten ja sidekudosten liikkuvuutta, aktivoida kehon nestekiertoa, vapauttaa hermoston pinnetiloja ja tasapainottaa kehon virheasentoja.

Koko kehon mobilisointia – lempeää kehon vetreytystä

Käsittely tehdään yksilöllisesti ottaen huomioon asiakkaan ikä, sairaudet, lääkitykset, harrastukset, kehon kuormittuminen, loukkaantumiset sekä leikkaukset – naisilla lisäksi raskaudet/synnytykset.

Jokaisella hoitajalla on oma käsialansa. Lähtökohtana itselläni on saada asiakkaalle mahdollisimman nopea ja pitkäaikainen apu. Tämän vuoksi hyödynnän myös muista koulutuksista saamaani tietoutta sekä oppimiani tekniikoita. Lisäksi käsittelyssä voidaan käyttää myös esim. kuivakuppausta, akupunktioneuloja, laserhoitoa tai purentalihashierontaa.

Hoitokerran kesto on 90 min. Nettiajanvarauksesta löytyy myös 60 min hoitoaika, jossa käsitellään vain osa kehosta. Kyseinen aika on tarkoitettu akuutteihin vaivoihin ja asiakkaille jotka ovat käyneet minulla aikaisemminkin. Mikäli vaivat ovat olleet sinulle pidempään tai vaivoja/sairauksia on useampia, suosittelen varaamaan ensimmäiselle kerralle 120 min ajan joka löytyy nettiajanvarauksesta ”Varaa aika keston mukaan” -kategoriasta. Useimmiten yksi hoitokerta ei välttämättä riitä joten suosittelenkin varaamaan 2–3 hoitokertaa 2–3 viikon välein. Tämän ns. aloitusjakson jälkeen useimmille sopiva ylläpitohoitoväli on 1–3 kk. Hoitoväli on kuitenkin yksilöllinen riippuen mm. asiakkaan iästä, sairauksista, lääkityksistä, kuormituksista sekä liikunnasta.

Kaikissa kehohoidoissa säännöllisyys on valttia ja niitä voidaankin verrata unen, ravinnon ja liikunnan säännöllisyyden tärkeyteen. Hoitojen jälkeen olet vetreämpi ja tunnet olosi pirteämmäksi. Mutta vaikka kehossasi tuntuisi olevan kaikki kunnossa, muista hoitaa ja helliä sitä säännöllisesti. Tunnista kehosi heikkoudet ja vahvuudet ja huolehdi niistä hoidattamalla kehoasi säännöllisesti.

Hoidon jälkeen kannattaa levätä, sillä keho jatkaa tehtyä hoitoa vielä muutaman päivän ajan – joskus jopa 1–2 viikkoa. On suositeltavaa välttää muutaman päivän ajan esimerkiksi saunomista, urheilua, kantamista sekä kiertoliikkeitä. Tämän jälkeen liikuntasuoritteet aloitetaan kevyemmin, kehoa kuulostellen. Näin maltilla edeten kehosi saa parhaimman hyödyn tehdystä hoidosta.

Hoitoa ei suoriteta akuuteissa tulehdustiloissa, joten on suositeltavaa mieluummin siirtää varattua aikaa. Soita ja jätä viesti mikäli haluat tarkistaa, olisiko kyseinen hoitomuoto sinulle sopiva.

Olen käynyt Kansanlääkintäseuran koulutuksen ja valmistunut kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi 05/2017. Olen eronnut seurasta 02/2021, minkä vuoksi yhteystietojani ei enää löydy heidän sivuiltaan. Minulle on tärkeää kehittää itseäni ja osaamistani, joten seuraan aktiivisesti alan koulutustarjontaa ja osallistun eri tahojen järjestämiin laadukkaisiin koulutuksiin.