muut hoidot

Hengitys, uni & ravinto – ja voit hyvin

Äärimmäistä tehokkuutta aina kuivakuppauksesta aineenvaihdunnan tehostamiseen sekä ravintovalmennuksesta ravintoainemittaukseen.

Kuivakuppaus

Kuivakuppaus on erittäin tehokas hoitomuoto ja noin 15 minuutin käsittely vastaa noin tunnin hierontaa. Kuivakuppauksessa silikonisten kuppauskuppien hoitava vaikutus perustuu alipaineeseen. Ihoa, ihonalaiskudoksia ja lihaskalvoa nostetaan kupeilla kevyesti irti alustastaan. Kupit voidaan jättää hetkeksi paikoilleen ja niitä voidaan liu’uttaa ihoa pitkin. Näin saadaan ihon alla oleviin kudoksiin tilaa, jolloin aineenvaihdunta ja liikkuvuus paranee. Huom! Kuivakuppauksesta jää yleensä hoidetulle alueelle punoittavia jälkiä, joskus myös mustelmia /verenpurkaumia. Jäljet poistuvat yleensä muutaman vuorokauden / viikon sisällä.

Kuivakuppaus hyödyttää mm. seuraavin tavoin:

  • vähentää turvotusta
  • parantaa liikkuvuutta ja aineenvaihduntaa
  • tehostaa kuona-aineiden poistumista kehosta
  • aktivoi immuunijärjestelmää
  • nopeuttaa revähdyksistä ja vammoista parantumista
  • helpottaa lihas- ja lihaskalvojännitystä
  • rentouttaa kehoa ja mieltä

Ravintovalmennus

Syömäsi ravinnon laatu ja ruoansulatuselimistösi tila vaikuttavat merkittävästi terveytesi ylläpitämiseen ja jo syntyneiden oireiden eliminoimiseen.

Ravintovalmennuksella pyritään saamaan ruokailutottumuksiin pitkäaikaisia muutoksia, jotka edistävät sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia.

Ravintovalmennuksen alussa kartoitetaan elämäntilanne, elämäntavat, ruokailutottumukset sekä mahdollinen sairaushistoria. Tämän jälkeen päätetään yhdessä tavoitteet hyvinvoinnin parantamiseksi sekä realistiset muutokset asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi – elämäntilanne huomioiden.

Seuraavilla tapaamisilla käydään läpi edistymistä, vointia sekä mahdollisia ongelmatilanteita ja tehdään tarvittavia muutoksia hoitosuunnitelmaan. Tapaamisten määrä riippuu mm. tavoitteista, edistymisestä sekä motivaatiosta. Myös puhelin- ja sähköpostikonsultaatiot ovt mahdollisia.

Ravintovalmennuksesta voi olla apua, mikäli oirelistalla on esimerkiksi aikuistyypin diabetes, korkea verenpaine, ali- tai ylipaino, makeanhimo, väsymys, vatsa- ja suolistovaivat, allergiat, huono vastustuskyky, verensokerin heittely, stressi tai päänsärky / migreeni.

Ravintoainemittaus

Ravintoainemittaus on sähkömagneettiseen resonanssiin perustuva mittauslaite, jolla voidaan kerätä tietoa kehon terveydentilasta. Mittauksessa pidetään kämmenellä anturia, joka mittaa elimistön lähettämää värähtelytaajuutta ja vertaa saatuja tuloksia vertailuarvoihin. Laite mittaa juuri tämänhetkistä elimistön tilaa solutasolla. Itse mittaustilanne kestää reilun minuutin ja on täysin kivuton. Mittausta ei voida tehdä henkilöille joilla on tahdistin tai metallia kehossa (keinonivelet).

Mittausvaihtoehdot ovat suppea tai laaja. Suppeassa mittauksessa käydään läpi vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet sekä ruuansulatus . Laajassa mittauksessa mitataan kaikki laitteen tarjoamat osa-alueet, joita ovat mm. sydän ja verisuonet, aivot ja keskushermosto, luusto, ruuansulatus, kivennäis- ja hivenaineet, vitamiinit, koentsyymit, aminohapot, raskasmetallit, haitalliset aineet, iho sekä immuunijärjestelmä.

Saatujen asiakaskokemusten perusteella ravintoainemittaus on auttanut löytämään ne täsmäruoka-aineet ja -lisäravinteet, joita keho on eniten tarvinnut.